Головна » 2016 » Листопад » 5 » Дивний гул в Канаді.
19:41
Дивний гул в Канаді.

Таємничий звук, розполохавший все живе і переполошив місцевих жителів, виходить з протоки Ф'юрі-енд-Хекла, яка відокремлює острів Баффінова Земля від півострова Мелвілл материкової частини Канади. Судячи з усього, його джерело розташоване десь на морському дні.

Увагу до аномального явища привернули інуїти, що проживають в цьому районі (самоназва місцевих ескімосів - eg.ru). Мисливці з поселення Іглулік поскаржилися на те, що періодично виникає таємничий гул, який розігнав всю рибу і морських ссавців. Влада поставилася до ситуації надзвичайно серйозно: розбиратися в тому, що відбувається будуть військові.
«Департамент національної безпеки проінформований про дивні звуки, що виходять в районі протоки Ф'юрі-енд-Хекла, канадські збройні сили роблять необхідні кроки для активного розслідування ситуації», - цитує RT представника відомства.

На даний момент висловлено кілька версій того, що могло б породжувати загадковий шум, серед них - видобуток корисних копалин, сонари Greenpeace і навіть життєдіяльність китів. Однак жодна з гіпотез поки не підтвердилася.

Також варто відзначити, що вже не перший рік по всій планеті фіксується схоже явище, що отримало назву «гул (або стогін) Землі». Суть його в тому, що існують місця, де люди (іноді всі, а іноді - лише деякі) періодично чують дивний низькочастотний шум, що нагадує роботу або пересування потужної техніки. Зазвичай він нікому не заважає, але часом може буквально довести людину до божевілля. В інтернеті вже зібралася маса роликів, які закарбували цей лякаючий феномен. До сьогоднішнього дня раціональне пояснення отримали лише далеко не всі його прояви.

Переглядів: 677 | Додав: Admin | Теги: Дивний гул в Канаді. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar