Головна » 2015 » Березень » 21 » Місяць порожнистий і його населяють розумні істоти.
11:20
Місяць порожнистий і його населяють розумні істоти.

У 1998 році космічний апарат "Марс Глобал Сервейор" передав знімки з найбільшого супутника Марса - Фобоса, де було помічено дещо незвичайне. Зонд зафіксував дуже високий, 120-метровий прямокутний об'єкт, який виступає вгору і кидає довгу тінь на поверхню Фобоса.

Що це за споруда на поверхні Фобоса - невідомо досі. Деякі вчені припускають, що це виступаюче на поверхню, природне оголення гірських порід.

Ось що з цього приводу розповів Huffington Post астрофізик з Технологічного інституту Флориди Хакім Олусейі: .. "Припустимо, що ми знайдемо на іншій планеті піраміду ідеальної форми Але ми лише можемо припускати, що її формування відбулося під впливом природних процесів Однак це зовсім не означає , що я повністю заперечую причетність позаземного розуму до створення цієї споруди. Це лише означає, що цей об'єкт існує, і ми поки поняття не маємо, як він там опинився ".

"За приблизними підрахунками в нашій Галактиці нараховується близько 400 мільярдів зірок, і тепер ми думаємо, що планет, подібних нашій Землі, існує більше, ніж цих зірок, - заявив Олусейі  - .. Мова йде про сотні мільярдів планет Але питання про їх життєвого призначення  (можуть вони чи ні підтримувати життя) залежить від багатьох факторів.

За найскромнішими підрахунками 1% від 100 мільярдів буде дорівнювати десяткам мільйонів. Поки ж ми не знайшли жодної такої планети. Проте все ж є кілька виявлених планет, які мають дуже високі показники населеності ".

Якщо наведені тут цифри вас вразили, то Олусейі нагадує, що ми лише говоримо про кількість зірок і планет в нашій Галактиці - Чумацькому шляху.

"У той же час існують сотні мільярдів галактик в спостережуваного Всесвіту, яка, як ми вважаємо, є лише крихітною частиною того, що насправді представляє з себе Всесвіт", - підсумував астрофізик.

Ще один цікавий з наукової точки зору випадок стався в 1969 році з пілотованим космічним кораблем "Аполлон-12" під час місії на Місяць, яка завершилася перша в історії навмисною аварією космічного апарату. Астронавти хотіли дізнатися більше про геологічну будову Місяця, тому вони провели досліди з вимірювання місячних вібрацій.

Пілот місячного модуля Алан Бін і командир екіпажу Чарльз Конрад встановили на поверхні Місяця Сейсмографічні обладнання. Пілот командного модуля Річард Гордон залишався на навколомісячної орбіті під час місії.

"Відбулася розстикування місячного модуля з командним, і вони посадили його ближче до краю кратера, - згадує Бін - .. Це було неймовірно, як ніби ми опинилися в якомусь фантастичному фільмі Ми вирішили записати сейсмометром вібрації, які будуть викликані ударом модуля об поверхню Місяця, щоб дізнатися, що відбувається в самому її центрі ".

Коли Бін і Конрад без пригод повернулися на борт командного модуля, вони викинули злітну ступінь місячного модуля на поверхню Місяця, і вона впала приблизно в 50 милях від того місця, де раніше знаходилися астронавти.

Використовуваний модуль зіткнувся з Місяцем на швидкості 6115 км / год, утворивши на її поверхні кратер. Його удар об поверхню спровокував штучне місячний землетрус. Хвилі від удару були записані сейсмометром.

Те, що зафіксувало обладнання, вразило співробітників з центру управління польотами. Коливання місячного грунту тривали близько півгодини. Виявилося, що на відміну від Землі на Місяці виникають довго незгасаючі коливання, подібно до того,  якщо б це був дзвін. Виявлений місячнотрус дав привід деяким вченим припустити, що наш природний супутник є порожнистим.

Переглядів: 813 | Додав: Admin | Теги: Місяць порожнистий і його населяють | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar