Головна » 2017 » Лютий » 23 » Мобільний телефон з Середньовіччя.
22:33
Мобільний телефон з Середньовіччя.

Саме таке питання виникає у зв'язку з тим, що австрійські археологи виявили предмет, який дуже нагадує (дивіться фото) сучасний мобільний телефон, приблизно початку XXI століття.

Цей «мобільник» був знайдений при розкопках древньої могили міста Зальцбурга, і належить даний артефакт приблизно тринадцятого століття, коли в Європі проходили знамениті Хрестові походи, 

Унікальний археологічний предмет виконані з глини, а тому, природно, не міг виконувати якісь технічні функції, в тому числі мобільного зв'язку. Це, швидше за все, іграшка, однак вона наводить на думку, що дана модель виконана за зразком реально існуючого механічного пристрою. Наприклад, символи на кнопках цього «мобільного телефону», виконані у вигляді шумерської клинопису, який існував не менше п'яти тисяч років тому, підтверджують цю гіпотезу. Адже саме шумерська культура підносить дослідникам старовини всілякі загадки інопланетного характеру. Цілком можливо, що саме там і народилася ця копія мобільного пристрою, що потрапила в Європу у вигляді трофея вже в Середньовіччі - під час Хрестових походів.

Те, що «мобільник» був виконаний не раніше 800 років тому, археологи визначили лише по захороненню, дійсний вік цього артефакту поки залишається загадкою. Здається, що її ніхто розгадувати навіть не стане, оскільки на планеті і так занадто багато подібних артефактів «фантастичного походження», на підставі яких давно вже варто було б переглянути походження людини і історію розвитку земних цивілізацій.

Археологи типово для таких випадків говорять про необхідність подальших досліджень і ретельного аналізу даного «мобільного пристрою». Однак прогресивним вчені і без всього цього розуміють, що в Середньовіччі ніхто не міг зробити подібну «іграшку». Згадайте, наприклад, фантастичні фільми двадцятого століття, які показували наше майбутнє з примітивними комп'ютерами і жахливими мобільними пристроями. Чому навіть в той недалекий час не могли передбачити сучасні технічні пристрої. Яким же чином люди Середньовіччя виліпили з глини «мобільний телефон» нашого часу? ..

Переглядів: 593 | Додав: Admin | Теги: Мобільний телефон з Середньовіччя. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar