Головна » 2015 » Березень » 21 » Вчені знайшли в людині гени інших форм життя - грибів і вірусів.
11:06
Вчені знайшли в людині гени інших форм життя - грибів і вірусів.

Вчені довели, що в клітинах організму людини міститься близько 145 генів, отриманих від бактерій, інших одноклітинних організмів, а також вірусів. Нове дослідження представило масу доказів того, що в міру еволюції в клітини тварин потрапляють гени інших форм життя.

Горизонтальний перенос генів (передача інформації іншому організму, яка не є його нащадком) - звичайна справа серед бактерій та інших одноклітинних. Так організмам простіше придбати опірність до антибіотиків - взявши собі набір генів, який кодує цю властивість. Однак у здатність чужорідних генів потрапляти в клітини вищих тварин вірили далеко не всі.

Аластер Крісп з Кембриджу і його колеги проаналізували геноми 40 видів тварин: від мух-дрозофіл і рибок даніо-реріо до горил і людини. Кожному гену вчені шукали в базах даних схожі на нього гени як тварин, так і більш примітивних форм життя (рослин, грибів, бактерій і вірусів). Всякий раз, коли ген опинявся ближче до останніх, вчені розглядали його більш докладно.

В цілому дослідники виявили сотні генів, які, по всій видимості, потрапили в організм тварин з інших царств живої природи. У людини таких генів знайшлося 145.

Ці гени вже давно вкоренилися і грають стабільні ролі в обміні речовин, імунних реакціях і базових біохімічних процесах. Однак розуміння того, як і коли ці гени потрапили від примітивних істот до людини, потребують окремого дослідження.

Переглядів: 793 | Додав: Admin | Теги: Вчені знайшли в людині гени інших ф | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar